close
Komerčné články

3 dôležité rady, ktoré by ste si mali prečítať skôr, ako si začnete zariaďovať obývačku

Kúpili ste si nový byt a plánujete si okrem kuchyne, spálne a kúpeľne nanovo zariaďovať aj obývaciu izbu? Ak áno, skôr, ako začnete, vám odporúčame prečítať si pár dôležitých rád, ktoré vám pomôžu zariadiť si túto spoločenskú miestnosť vkusne a štýlovo.

Obývacia izba
Obývacia izba

1. Zamerajte sa skôr na minimalistický štýl

Ak bývate na byte, nekupujte si veľký masívny nábytok, ale skôr menší v minimalistickom štýle. Dominantou by mala byť veľká pohodlná sedačka a nie nábytok, ktorý bude od jedného rohu k druhému. Do menších obývacích miestností vám odporúčame vyberať bledý nábytok v minimalistickom štýle. Ak chcete ušetriť priestor, vyberajte si obývacie steny, ktoré majú aj závesné police.

2. Dve protichodné steny v iných farbách

Ak chcete obývaciu izbu trošku ozvláštniť, skúste to napríklad tak, že dve protichodné steny (najlepšie tie za obývacou stenou a za sedačkou) omaľujete v tmavších farbách. Ideálnou kombináciou je smotanová/ béžová spolu s olivovo zelenou. Príliš tmavé farby vám ale neodporúčame dávať do menších obývačiek.

Ak si vyberiete napríklad olivovo zelenú farbu stien, v takejto farbe vyberajte aj dekorácie ako napríklad deky, dekoračné vankúše, závesy alebo vázy.

3. Výber sedacej súpravy si dôkladne premyslite

Skôr, ako sa rozhodnete vyberať sedačku, premerajte si rozmery miestnosti a načrtnite si na papier rozmiestnenie nábytku a aj sedačky. Sedacia súprava sa musí nielen farebne, ale i rozmerovo hodiť do priestoru. Do menších obývačiek vyberajte pohovky a do väčších zase sedačky v tvare U. Zlatým stredným kompromisom sú rohové sedačky.

Odporúčame vám vyberať sedačky v neutrálnych prírodných farbách. Tie ľahko skombinujete s akoukoľvek farbou. Rozhodne sa ale vyhýbajte fialovej a červenej. Keď budete mať sedačku v neutrálnych farbách, ľahšie sa vám budú vyberať doplnky. Ako sme už spomínali, farbu dekorácií prispôsobujte farbe stien.

Tags : bývanieobývacia izbasedačka
Jaroslav

The author Jaroslav

Leave a Response