close
Záhrada

Pripravte sa na budúcoročnú grilovaciu sezónu už teraz

Zima je ročné obdobie, ktoré nám neumožňuje tráviť voľný čas na našich milovaných terasách, záhradkách a na chatkách. Je príliš zima na to, aby sme si mohli dovoliť vytiahnuť gril, sadnúť na lavičku a užívať si chvíle s priateľmi a rodinou. Pripravte sa však na budúcoročnú grilovaciu sezónu už teraz.

Pripravte sa na grilovaciu sezónu
Pripravte sa na grilovaciu sezónu

Vyberte si pevnejšie záhradné lavičky

Ak budete chcieť tráviť čas na terase pri grile, je nevyhnutné, aby ste mali kvalitné a hlavne pevné záhradné lavice, ktoré udržia aj ťažších ľudí a sú odolné voči nepriaznivému počasiu. Odporúčame vám vyberať kvalitné drevené teakové lavice, ktoré ošetrujte pravidelne teakovým olejom, aby ste predĺžili ich životnosť. Zaujať vás môžu aj záhradné lavičky z masívu, ktorú sú ale drahšie; drevené lavičky so železnou konštrukciou; ale aj klasické parkové lavičky. Nevyberajte si lavičky od pochybných výrobcov a nebojte sa investovať do stabilnejších záhradných lavičiek, ktoré vám vydržia niekoľko sezón bez toho, aby sa nejakým spôsobom poškodili.

Nachystajte si podsedáky

Aby sa vám na záhradnej lavici a parkovej lavičke sedelo pohodlne, kúpte si v obchode kvalitné podsedáky, poprípade ak máte v kuchyni staršie podsedáky, ktoré už nie sú moderné a najradšej by ste ich vyhodili, doneste si ich na terasu a poukladajte na záhradnú lavicu. Na zimu ich však nezabúdajte schovávať spolu s lavicou. Podsedáky vám poskytnú pohodlie, budú vás hriať a krásne zútulnia inak obyčajnú ničím nevýraznú lavicu.

Kúpte si kvalitný, najlepšie rozkladací stôl

Ak nemáte na terase žiaden kvalitný stôl, ktorý by vám poskytol dostatok miesta na jedenie, dajte si vyrobiť, poprípade si kúpte rozkladací drevený stôl. Ak máte otvorenú terasu, odporúčame skôr plastový stôl.

Aby ste budúcoročnú grilovaciu sezónu mohli odštartovať čo najskôr, musíte mať dôkladne vyumývaný gril, nachystané uhlie, umytú dlažbu, kúpenú záhradnú lavicu a pevný stôl.

Tags : grilgrilovanie
Jaroslav

The author Jaroslav

Leave a Response