close
Recepty

Schlaďte sa Mojitom.

Mojito je alkoholický miešaný nápoj, ktorý pochádza z Kuby. Obsahuje veľa ľadovej drviny, preto je vhodné ho podávať počas teplých letných večerov. Základom je kubánsky rum Mulata, alebo Santiago De Cuba. Mojito si ale môžete urobiť aj s použitím iného bieleho rumu. Doprajte si kúsok exotiky v pohodlí domova.

Drink Mojito
Drink Mojito

Suroviny

  • 5 cl bieleho rumu
  • ½  limetku
  • 4-5 lístkov mäty
  • 2  lyžičky trstinového cukru
  • Ľad
  • Sóda

Postup prípravy

Do vyššieho pohára vytlačte polovicu limetky, pridajte trstinový cukor a lístky mäty a premiešajte lyžicou.

Pridajte biely rum a všetko miešajte lyžičkou kým sa cukor nerozpustí – v tom je tajomstvo dobrého mojita. Všetky chute sa spoja. Získate dobrý základ na chladený nápoj.

Kocky ľadu rozmixujte – získate ľadovú drvinu. Touto ľadovou drvinou zasypte základ, ktorý ste si vytvorili. Do polovice pohára môžete dať ľadovú drvinu. Zvyšok doplňte sódou. Pridajte slamku a môžete podávať.

Pohár môžete dozdobiť mätovými lístkami, alebo kolieskom limetky

Nealkoholické mojito

Stačí keď miesto rumu použijete sódu. Cukor musíte v niečom rozmiešať, preto miesto 5 cl rumu dajte do základu trochu sódy.

Ovocné mojito

Základ je stále rovnaký – šťava z limetky, trstinový cukor, lístky mäty a rum sa premiešajú (kým sa nerozpustí cukor). Rozdiel medzi ovocným a klasickým mojitom nastane pri pridávaní ľadovej drviny.

Ľadovú drvinu premiešajte s rozmixovaným, alebo najemno nakrájaným ovocím. S takto pripraveným ľadom zasypte základ mojita a dolejte sódou.

Môžete použiť maliny, jahody, marhule, … výber ovocia je len na Vašej chuti.

Nezabudnite do pohára vložiť slamku, prípadne dlhú lyžičku (aby sa dali vyberať kúsky ovocia) a dozdobiť ho mätou a limetkou.

Ovocné mojito si môžete pripraviť aj nealkoholické.

Miesto ľadovej drviny môžete použiť aj ľadové kocky, ale budete ich potrebovať veľa.

 

Tags : Mojito
Elena

The author Elena

Leave a Response