close
Recepty

Recept na vynikajúce tvarohové buchty

Keď sa povie tvarohová buchta, každý si spomenieme na detstvo. Tvarohové buchty sa väčšine z nás spájajú s babkou. Voňala z nich celá kuchyňa a nikdy sme sa nevedeli dočkať kedy si budeme môcť do nich zahryznúť. Receptov na tvarohové buchty existuje množstvo, a každý jeden človek Vám povie, že tie, ktoré jedával u babky boli tie najlepšie. Viete ale ako ich babka pripravovala? Možno práve takto.

Buchty
Buchty, Zdroj: https://pixabay.com/sk/buchty-pe%C4%8Divo-o%C4%8Dervenela-m%C5%88am-1159583/

Cesto

500 g hladkej múky

250 ml mlieka

3 polievkové lyžice kryštálového cukru

1 vajce

50 g masla

1 kocka droždia

Štipka soli

Maslo na potretie pekáča a buchiet

Postup

Droždie dáme do asi 1 dcl vlažného mlieka, pridáme 1 lyžicu kryštálového cukru a necháme vykysnúť.

Do múky pridáme zvyšný kryštálový cukor a soľ a vykysnutý kvások. Potom pridáme ďalšie ingrediencie – celé vajce, roztopené maslo a zvyšok mlieka. Vypracované vláčne cesto necháme ešte asi hodinu podkysnúť na teplom mieste.

Tvarohová plnka

Kým cesto vykysne pripravíme si tvarohovú plnku. Budeme na ňu potrebovať:

250 g tvarohu

100 g práškového cukru

1 bal. vanilkového cukru

1 žĺtok

Všetko spolu dobre premiešame. Kto má rád sladšie môže do tvarohu pridať viac cukru.

Vykysnuté cesto ešte raz dobre premiešame a začneme z neho robiť buchty. Z cesta robíme menšie gule, ktoré rozvaľkáme. Do stredu dáme za lyžicu tvarohovej plnky a okraje cesta spojíme. Z každého takto naplneného cesta vytvarujeme buchtu.

Postup
Postup, Zdroj: https://pixabay.com/sk/franc%C3%BAzsky-hrub%C3%BD-buchta-cesto-1605384/

Pečenie

Buchty ukladáme na maslom vymastený pekáč, spojom dolu. Neukladajte ich tesne vedľa seba, lebo sa Vám spečú dokopy. Každú buchtu potrite maslom z každej strany (zhora aj z bokov) – buchty počas pečenia nakysnú, ak ich potriete maslom lepšie ich potom jednu od druhej oddelíte.

Pekáč s buchtami dáme do vyhriatej rúry. Pečieme na 200°C , po pár minútach, keď sa buchty zapečú, znížime teplotu na 160-170°C a pečieme do zlatista približne 30 – 35 minút.

Vychladnuté buchty posypeme práškovým cukrom.

Tags : BuchtyRecept na buchty
Elena

The author Elena

Leave a Response