close
Nezaradené

Tvarohové buchty s hrozienkami – za pár minút

Tvarohové buchty môžu byť hotové aj za pár minút. Ak sa Vám nechce čakať na vykysnutie droždia a podkysnutie cesta môžete skúsiť recept na tieto tvarohové buchty. Určite si vo Vašom jedálnom lístku nájdu svoje miesto a stanú sa synonymom rodinnej pohody.

Buchty s hrozienkymi(Zdroj: https://pixabay.com/sk/hot-cross-%C5%BEemle-675912/)
Buchty s hrozienkymi(Zdroj: https://pixabay.com/sk/hot-cross-%C5%BEemle-675912/

Cesto

250 g tvarohu

2 vajcia

5 lyžíc kryštálového cukru

½ čajovej lyžičky soli

1 balíček vanilkového cukru

250 g hladkej múky

1 balíček prášku do pečiva

hrozienka

1 lyžica mlieka – na potretie

Postup

Vajíčka vyšľaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom a soľou. Pridáme tvaroh a múku, do ktorej sme dali prášok do pečiva a hrozienka. Všetko poriadne premiešame.

Na pekáč dáme papier na pečenie, ktorý potrieme olejom, alebo maslom. Mokrými rukami vytvárame z cesta menšie buchty, ktoré ukladáme na pekáč.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200°C asi 12 minút. Potom buchty potrieme mliekom a dáme dopiecť – 5 minút pri teplote 190-200°C.

Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.

Ak Vám buchty zostanú aj na druhý deň, stačí ich len prihriať v mikrovlnnej rúre a budú zas ako čerstvé.


Ako bude reklama vypadať?
-
Zobraziť formulár pre nákup
Tags : Recept na buchty
Elena

The author Elena

Leave a Response