close
Recepty

Orechová bábovka – rýchlo a jednoducho

Máte radi hrnčekové recepty? Ja áno. Nie je z nich veľa riadu a sú rýchle. Stačia Vám len potrebné suroviny, hrnček, miska a forma. Presne taký je aj tento recept na orechovú bábovku.

Bábovka

Suroviny

1 hrnček polohrubej múky

1 hrnček jemného kryštálového cukru

1 hrnček mletých vlašských orechov

½ hrnčeka mlieka

½ hrnčeka oleja

2 celé vajíčka

1 balíček prášku do pečiva.

Postup.

Najskôr si zapnite rúru na 150°C. Potrebujeme ju vyhriatu a nakoľko príprava cesta nie je dlhá čas na vyhriatie inak nezískate.

Všetky suroviny dajte do jednej misy a poriadne premiešajte. Ak ste zvyknutí miešať vajíčka s cukrom zvlášť a postupne k nim pridávať zvyšné ingrediencie môžete, ale dá sa to aj bez toho.

Formu na bábovku vymastite a vysypte múkou. Do takto pripravenej formy nalejte cesto a dajte piecť. Pečte na 150 – 160°C asi 45 minút. Nezľaknite sa. Bábovka bude tmavšia, vďaka orechom.

Bábovku vyklopte z formy. Nechajte ju vychladnúť a posypte práškovým cukrom. Môžete ju poliať aj obľúbenou polevou.

Vylepšenie

Do cesta môžete pridať dve polievkové lyžice rumu, alebo dve polievkové lyžice kávy (instantnej) .

Ak máte radi orechy, môžete do bábovky okrem pomletých orechov pridať aj posekané vlašské orechy.

Čokoládou v bábovke nič nepokazíte. Keď dáte cesto do formy pohádžte tam kúsky posekanej horkej čokolády a dajte piecť.

Zdroj pixabay.com

Elena

The author Elena

Leave a Response