close
Recepty

Aby boli medovníčky mäkké

Podarilo sa Vám urobiť tvrdé medovníky? Nemusíte ich hneď použiť ako vianočnú dekoráciu, aj keď, na stromčeku vyzerajú naozaj výborne. Stromček ozdobený medovníkmi, orieškami a jabĺčkami  je pre našu krajinu tradíciou.

Medovníky (Zdroj: https://pixabay.com/en/cookies-baking-christmas-2988139/)
Medovníky (Zdroj: https://pixabay.com/en/cookies-baking-christmas-2988139/)

Pečenie.

Ak sa Vám podarilo urobiť medovníčky a sú tvrdé niekde nastala chyba. Najčastejším dôvodom býva príliš dlhé pečenie, kedy sa medovníčky zvyknú vysušiť.

Ak ste cesto vyvaľkali na tenko, tiež môže byť problém v ich vysušení počas pečenia. Je rozdiel keď pečiete 10 minút 0,5 cm hrubé, alebo 0,3 cm hrubé medovníky.

Jablko, alebo chlieb.

Na zmäknutie tvrdých medovníkov stále platí generáciami overená metóda. Do mikroténového vrecka dajte medovníky a pridajte k nim polovicu jablka. Miesto mikroténového vrecka môžete použiť aj nádobu, ktorá sa dá vzduchotesne uzavrieť. Nezabudnite občas skontrolovať jablko, v prípade potreby ho vymeňte za čerstvé.

Miesto jablka môžete k medovníčkom pridať krajec chleba. Medovníky zmäknú jedna radosť.

Jablko, či chlieb, medovníkom bude trvať kým zmäknú pár dní, niekedy aj 2-3 týždne. Takže to chce len čas.

Rum a medovníčky.

Medovníčky môžete tiež uložiť do väčšieho pohára, alebo nádoby, do ktorého vložíte štamprlík rumu. Pohár poriadne uzatvorte. Medovníky nasiaknu rumovú arómu. Dajte pozor, aby sa rum nerozlial na koláče.

Tags : medovníky
Elena

The author Elena

Leave a Response